2023. gada 30. jūnijā

Partijas Nacionālā savienība “Taisnīgums” paziņojums presei

Atbalstām Latvijas derusifikāciju

Partija “Nacionālā savienība “Taisnīgums,” reaģējot uz plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos izvērsto nomelnošanas kampaņu pret Liānas Langas iesākto pilsonisko kustību “Atkrievisko Latviju!” un Liānu Langu personīgi, izsaka pilnīgu un nedalītu atbalstu šai iniciatīvai, tās vadītājai un virsmērķim – panākt krievpadomju okupācijas laikā (1940.-1991.g.) okupantu noziedzīgās koloniālās politikas ietvaros izvērstās Latvijas rusifikācijas jeb pārkrievošanas, kā arī pret latviešu tautu vērsta kultūras etnocīda izbeigšanu un tā seku likvidēšanu.

Uzskatām, ka līdzšinējo Latvijas valdību pieļautā, tieši un netieši atbalsītā, Satversmei un 2012.gada tautas referenduma rezultātiem neatbilstošā lienošā divvalodība nekavējoties pārtraucama, veicot atbilstošas likumdošanas izmaiņas, kas noteiktu skaidru un nepārprotamu latviešu valodas lietošanu publiskajā telpā.

NS “Taisnīgums” arī vērš uzmanību ka, tā vietā, lai būtu uzticīgi Latvijai, stiprinātu tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, kā to prasa Saeimas deputāta zvērests, A.Šlesers un viņa vadītais prokrieviskais grupējums “LPV” vēršas pret šo sabiedrisko kustību un tās vadītāju, mēģinot iesaistīt savās apšaubāmajās darbībās arī valsts drošības iestādes un prokuratūru. NS “Taisnīgums” uzskata, ka šādā rīcībā saskatāmas politiskas vajāšanas pazīmes, taisnīgas okupācijas seku likvidēšanas prasības demagoģiski iztēlojot kā “naida kurināšanu.” Īpaši bīstamas šādas prokrievisku elementu aktivitātes ir laikā, kad notiek Krievijas agresīvi revanšistiskais iebrukuma karš Ukrainā.

Liānas Langas uzsāktā kustība gada laikā latviešu valodas pozīciju nostiprināšanā izdarījusi tik daudz, kā to nav spējis viss Valsts valodas centrs ar M. Baltiņu vadībā. Tādēļ NS “Taisnīgums” aicina katru, kam nav vienaldzīga nacionāla latviešu valsts, iesaistīties akcijā “Atkrievisko Latviju,” izteikt atbalstu Liānai Langai un nosodīt padomju okupantu, viņu pēcteču un līdzskrējēju destruktīvo darbību Latvijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *